Párásítás gyerekeknek

Párásítók előnyei a gyermekszobában

Az gyerekszobában lévő párásító készülék egyik legfontosabb előnye a száraz levegő elleni védelem. Különösen igaz ez a téli hónapokban, amikor a beltéri levegő hajlamosabban kiszáradni a fűtési rendszeréből, és elrabolja a benne található természetes nedvességet. Valószínűleg észrevette a heves levegő hatásait a gyakori torokfájás, száraz orrmelléküreg és eldugult orr miatt. 

Mivel a csecsemők sokkal hajlamosabbak az orrdululásra, könnyen áldozatul lehetnek azoknak a fertőzéseknek és betegségeknek, amelyek a hideg hónapokban gyakran rohamosak. A párásító hozzáadja a szükséges nedvességet a levegőhöz, és optimális légzési feltételeket teremt, lehetővé téve a baba számára, hogy kényelmesen aludjon, és meglazítsa a nyálkahártyát. Mivel a párásító nedvességet ad a száraz levegőbe, az enyhíti a csecsemő irritált, száraz bőrét is. Kifejezetten ajánlott kruppos gyermekeknél ha a szoba páratratalma nagyon alacsony.

A baba bőre érzékeny a száraz éghajlatra, és vörös foltokhoz és érzéki, repedt ajkakhoz vezethet. A száraz levegő súlyosbíthatja a szokásos bőrproblémákat, például az ekcémát. Párásító segítségével a nedvesség visszajuttatása a levegőbe a bőr puha és tiszta marad, megőrizve természetes nedvességét. Az ideális páratartalom beállításához is alkalmasak a párásító készülékek.

Hogyan működnek a párásítók? 


Két fő típusa van a párásítóknak: a meleg köd és a hideg köd. A következő információkkal határozhatja meg, melyik a legmegfelelőbb egysége otthona számára.

Melegprásítók

Egyes gyermekorvosok ösztönzik a meleg pára nedvesítőket, mivel az általuk kibocsátott meleg levegő baktériumokat és vírusokat képes megölni. A melegebb levegő a csecsemő levegőjének csökkentésével és a légutak megnyitásával is segíti a baba légzését.

Hidegpárásítók

Mivel a hideg köd-párásítóban nincs fűtőelem, a levegője hideg vagy szobahőmérsékletű. Az orvosok azt javasolhatják a hűvös köd-párásítót, hogy egy kisgyermek vagy kisgyermek nem megsérülhet, ha megérinti vagy azzal játszik. Az orvos javasolhat hideg pára nedvesítőt is, ha gyermeke krumpli szenved. Mindkét típusú párásító nedvességet ad a levegőhöz, azzal a különbséggel, hogy a meleg levegő párásító melegíti a levegőt, míg a hideg köd párásító berendezés szobahőmérsékleten vagy kissé hűvösebben.

Aroma Diffúzor használatával gyermekek számára ajánlott különösen enyhe aromaterápiás illóolajok , például:

Levendulaolaj - szorongást enyhítő, hangulatjavító, alvást segítő.
Narancsolaj - hangulatjavító, élénkítő, kiegyensúlyozó.
Borsmentaolaj - serkenti a keringést, fájdalomcsillapító, görcsoldó, gyulladásgátló.
Rózsaolaj - harmonizáló, stimuláló, alvást javító.
Teafaolaj - antibakteriális, gyulladáscsökkentő, vírusellenes, bőrnyugtató hatású.

Míg a felnőtteknek általában három százalékos hígítást javasolnak, az illóolajoknak sokkal inkább hígítani kell gyermekeknél 14 éves korig . Ez tekinthető jelzi egy része egy százalék illóolaj vagy a keverési arány a hordozó és illóolaj 99: 1.

Óvintézkedések

Számos előnye járul hozzá, hogy a párásítót gyermeke szobájában használja, de vannak olyan óvintézkedések is, amelyeket figyelembe kell venni. Kövesse ezeket a biztonsági óvintézkedéseket annak biztosítása érdekében, hogy a párásítót megfelelően használják, és hogy gyermeke nem sérül meg. 

1. Tisztítás:
A párásítókat rendszeresen fertőtleníteni kell, hogy megakadályozzák a penész, a baktériumok és a penészképződést. Ne felejtse el, hogy a nedves felületek penészréteggel történő bevonása csak körülbelül 48 órát vesz igénybe, ezért erősen ajánlott, hogy figyelmesen kövesse a megvásárolt párásító tisztítási utasítását és útmutatásait. 

2. Égések: 
Meleg köd-párásító vásárlásakor fontos, hogy ne felejtse el, hogy ezek égési sérülést okozhatnak gyermekének, ha velük játszanak. A párásító forró gőzét jól hozzáférhető kis kezektől távol kell tartani. Noha szórakoztató játéknak tűnik, mégis olyan készülék, amely nem megfelelő használat esetén ártalmas lehet. Párásító a gyerekszobában 

3. Desztillált víz:
Lakhelyétől függően a csapvíz ásványi anyagokat tartalmazhat, különösen, ha kemény víz van. Ahelyett, hogy az ásványok áthatolnának a párásítón és a levegőben, fontolja meg desztillált víz használatát minden egyes feltöltéskor. Ehhez nem szükséges a működése, és ehhez még többletköltségeket kell felvenni, de a jobb teljesítmény érdekében desztillált vizet ajánlunk. 

4. Szárítás:
Fontos, hogy a párásító használat közben teljesen kiszáradjon. Ez nemcsak segít kiküszöbölni a penész, baktériumok és szöszek felhalmozódását a gépen, hanem megakadályozza az egység esetleges károsodását is. A párásító felszerelése a gyermek hálószobájába az egyik legtermészetesebb módszer, amellyel csökkentheti a hideg tüneteit, és lehetővé teszi, hogy gyermeke békésen aludjon. Ha száraz éghajlaton él, vagy legalább télen száraz, száraz levegőt termel, akkor fontolja meg a meleg köd-párásító vásárlását a levegő nedvességtartalmának helyreállítása érdekében. Ha nem biztos benne, milyen típusú párásító alkalmazkodik az Ön éghajlatához, beszéljen gyermekgyógyászával. Valószínűleg igen, megkapják ezt a kérdést. A párásító tartása gyermeke szobájában messzemenően segíti őket egészséges életmódban és boldog alvásban, nem is beszélve a téli fűtési költségekről. Forgassa fel a meleg pára nedvesítőt, fordítsa le a termosztátot, és élvezze a kisebb közüzemi számlákat.

A megfelelő páratartalom elérése érdekében használjunk higrométert a gyerekszobába!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések