Milyen előnyei vannak a hidegpárásítóknak

A hideg külső hőmérsékleti viszonyok és a fűtési idény miatt a túl száraz levegővel kapcsolatos panaszok ismét növekednek. A száraz levegő olyan tüneteket okozhat, mint a torokszárazság, vörös vagy égő szem és száraz bőr.

Az egészséges és kényelmes beltéri klímához 30-65% relatív páratartalom ajánlott. A párásító használatakor azonban óvatossággal kell eljárni: nem megfelelő használat esetén a kórokozó baktériumok a levegőbe engedhetnek, vagy túlzott nedvesítés esetén elősegíthetik a penész és atkák szaporodását a helyiségben. Általában a levegő további párásítása nem szükséges.

A túl száraz levegővel kapcsolatos panaszok legtöbbje a túl magas hőmérsékletnek, a túlzott szellőzésnek vagy a légszennyezésnek tulajdonítható. Ilyen esetekben először a tényleges okokat kell orvosolni.

A szakértők nem értenek egyet a relatív páratartalom megengedett alsó határértékével kapcsolatban. Tudományos szempontból nincs bizonyíték arra, hogy az alacsony páratartalom mellett akár 30% -kal is megnövekszik a megfázás előfordulása. 50% -os relatív páratartalom esetén az atkák szaporodnak, és megnő a penészképződés veszélye a külső falakon vagy más hűvös felületeken.

Az alábbi egésszégügyi panaszok elekrülése érdekében érdemes párásítót használni

Arcüreggyulladás ellen

Az év bizonyos időszakaiban, különösen a téli hónapokban, a levegő száraz mind beltéri, mind kültéri területeken. Ennek a száraz levegőnek a belégzése káros hatással lehet az orrmelléküregre, ideértve a száraz, repedt orrlyukakat, vastagabb nyálkahártyát, elzáródott sinus csatornákat és az általános irritációt.

A vastag vízelvezetés általában a sinusitis vagy a sinus fertőzés hajlamának jele. A vékony nyálka általában egészségesebb sinusokat képvisel. A párásítóból felszabaduló köd abban segít, hogy nedvesíti a levegőt, elvékonyítja az orrban és a melléküregekben a nyálkahártyát.


A levegő hidratálása csökkentheti az arcüreggyulladás előfordulását, és így csökkentheti az olyan tüneteket, mint az orrdugulás, fejfájás és torokfájás, azonban a párásítók semmiképpen sem gyógyítják ezeket a betegségeket.

Orrvérzés ellen

Ha nedvességet adunk hozzá a levegőhöz egy Párásítóval , megakadályozhatjjuk az orr kiszáradását így megakadályozva a orrvérzést. Ezen kívül kevésbé valószínű, hogy olyan vírusokat és fertőzéseket kap, amelyek ismételt irritációt és végül orrvérzést okoznak.

Szemszárazság ellen

Amellett, hogy a lélek ablakai, a szemünk a környező világ ablakai is. A könnyfolyadék és a szemhéjak pislogása biztosítják, hogy az „ ablak ” tiszta és tiszta maradjon. Megakadályozzák a kiszáradást, a fertőzéseket és a sérüléseket. A szemhéj alvás közben lefedi a szaruhártyát, és ezzel megakadályozza a szem kiszáradását. A szemhéj villog, ez reflexként történik, amely megakadályozza a nagyobb úszó részecskék, különösen a por, valamint az idegen testek és rovarok behatolását. A könnyfolyadék-film nedvesen tartja a szemét, és védi azt a baktériumok és vírusok által okozott fertőzésektől az antimikrobiális lizozim enzim segítségével .


A száraz levegő növeli a könnyfolyadék elpárolgását. A könny folyadék lebonthat, és ennek eredményeként a szaruhártya fájdalmasan megsérülhet. A száraz, viszkető, irritált és vörös szem különösen a képernyő működését veszélyezteti, és jelentős teljesítménykorlátozásokhoz vezet. A homályos látás miatt a munkát meg kell szakítani, és a nyaki feszültség következtében szédüléshez és fejfájáshoz vezet. Ezért a szemorvosok arra figyelmeztetnek, hogy a száraz szemet klinikai képként alulbecsülik.

A párásító segít a száraz szemnek azáltal, hogy nedvességet ad a levegőbe. Ha a páratartalom 30-50% között van , a könnyek lassabban párolognak el, ezzel szemünket nyugtatva és nedvesítve tartva. A néhány párásító típus közül egy párolgási vagy ultrahangos típusú készüléket javasolunk, amely a piacon nagyon gyakori.

COPD ellen

Sok krónikus obstruktív tüdőbetegségben szenvedő embernek alkalmanként olyan időszakai vannak, amikor a tünetek súlyosbodnak vagy ismét megjelennek. Különféle tényezők kiválthatják ezeket a felcsapódásokat, beleértve a nagyon magas vagy nagyon alacsony páratartalmat.

A krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD) számos olyan állapot kifejezése, amelyek károsítják a tüdőt és megnehezítik a légzést. Ezek a kérdések az idő múlásával egyre rosszabbá válnak.

Amikor a tünetek hirtelen kifejezettebbé válnak, egy személynél COPD-tünetek jelentkeznek.


Ha egy személy nem kap kezelést, a felgyulladás kórházi ápolást igényelhet, és akár életveszélyes is lehet.
A nagyon alacsony páratartalom szintén kiválthatja vagy súlyosbíthatja a COPD tüneteit. A száraz levegő, különösen ha hideg, a légutak szűkülését okozhatja, ezt bronchospasmusnak nevezik. Növeljük párásítóval a beltéri páratratalmat a COPD tünetek enyhítése érdekében.

Pikkelysömör ellen

A psoriasis a bőr állapota. Ez egy gyakori bőrbetegség, amely a sejt gyors felhalmozódásához vezet a bőr felületén, ezzel felgyorsítva a bőrsejtek életciklusát. Ennek eredményeként vörös foltok és pikkelyek képződnek az extra bőrsejtekben. Ezek a lépték és a vörös foltok néha fájdalmasak és viszketőek.

Az egyik fontos tény a bőr állapotáról az, hogy jön és megy. A betegség nem gyógyítható, de hatékonyan kezelhető. A kezelés megakadályozza a bőrsejtek szaporodását.

A psoriasis tünetei és tünetei mindenkinek különböznek, vagyis személyenként eltérőek. Egyes tünetei többek között égő érzés, fájdalom, kis méretű hámlás, duzzadt és merev ízületek, piros bőrfoltok. Ezenkívül a psoriasis típusai közé tartozik a köröm psoriasis, inverz psoriasis, fejbőr psoriasis, plakk psoriasis, pustular psoriasis és mások.

Noha nincs ismert gyógymód, hatékonyan kezelhető hidratálás, stresszkezelés, dohányzásról való leszokás és egyéb életmód-változások révén. A bőr hidratálása hatékony módszer a psoriasis tüneteinek csökkentésére, a párásító segíthet a bőr hidratálásában. A párásító feladata, hogy megnedvesítse a környezeti levegőt, hogy a bőr egészséges és nedves maradjon.

Ezért csökkentheti a bőr állapotának tüneteit a pikkelysömör elleni párásító megvásárlásával.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések