A muskátliolaj felhasználása és előnyei

A muskátliolajat gyakran használják az aromaterápiában, számos egészségügyi előnye miatt. Holisztikus kezelésként használják testi, szellemi és érzelmi egészségének javítására.

Az egyiptomiak a szép és ragyogó bőr elősegítésére használják, a muskátliolajat ma a pattanások kezelésére, a gyulladások csökkentésére, a szorongás enyhítésére és a  hormonok kiegyensúlyozására használják . Ez az édes illatú olaj emelheti a hangulatot, csökkentheti a fáradtságot és elősegítheti az érzelmi jólétet.

Mi a muskátliolaj?

A muskátliolajat a muskátli növény szárából, leveleiből és virágaiból vonják ki. A muskátliolaj nem mérgező, nem irritáló és általában nem szenzibilizáló - és terápiás tulajdonságai közé tartozik az antidepresszáns, antiszeptikus és sebgyógyító hatás. A muskátliolaj is lehet az egyik legjobb olaj egy ilyen nagyon gyakori bőr esetében, beleértve a zsíros vagy zsúfolt bőrt, az ekcémát és a dermatitiszt.

Van-e különbség a muskátliolaj és a rózsafüzérolaj között? Ha összehasonlítja a rózsa muskátliolajat a muskátliolajjal, mindkét olaj a  Pelargonium  graveolens növényből származik, de különböző fajtákból származnak. A rózsa muskátli teljes botanikai neve Pelargonium graveolens var. Roseum,  míg a muskátliolaj egyszerűen Pelargonium graveolens néven ismert . A két olaj aktív összetevőit és előnyeit tekintve rendkívül hasonló, de egyesek inkább az egyik olaj illatát részesítik előnyben, mint a másikat.

A muskátliolaj fő kémiai alkotórészei az eugenol, a muskátli, a citronellol, a geraniol, a linalool, a citronellyl-formiát, a citral, a mirrtenol, a terpineol, a methone és a sabinene.

Mire jó a muskátliolaj? 

Néhány a muskátli illóolaj leggyakoribb felhasználása:

  • Hormonegyensúly
  • stressz  enyhítésére
  • Depresszió
  • Gyulladás
  • Keringés
  • Változás kora
  • Szájhigiéné
  • Vérnyomás csökkentésére
  • A bőr egészsége 

Amikor egy illóolaj, mint a muskátliolaj, képes kezelni az ilyen súlyos egészségügyi problémákat, akkor ki kell próbálnia! Ez egy természetes és biztonságos eszköz, amely javítja bőrét, hangulatát és belső egészségét.

A muskátliolaj felhasználása és előnyei

1. Ránctalanító

A rózsa gerániumolaj dermatológiai alkalmazásáról ismert az öregedő, ráncos és / vagy száraz bőr, narancsbőr kezelésében. Hatással bír a ráncok megjelenésének minimalizálására, mert feszesebbé teszi az arcbőrt és lelassítja az öregedés hatásait.

Adjon két csepp muskátliolajat az arcápolójához, és naponta kétszer alkalmazza. Egy-két hét múlva csak azt láthatja, hogy a ráncok megjelenése kezd elhalványulni.

2. Izomsegítő 

Fáj az intenzív edzés? Néhány muskátliolaj helyi használata segíthet a fájdalmas testet sújtó izomgörcsökben, izomláz fájdalmakban.

Hozzon létre egy masszázsolajat öt csepp muskátliolaj és egy evőkanál jojobaolaj összekeverésével, és masszírozza be a bőrébe, összpontosítva az izmaira.

3. Fertőzésharcos 

Kutatások kimutatták, hogy a muskátliolaj erős antibakteriális és gombaellenes képességekkel rendelkezik legalább 24 különböző baktérium és gomba ellen. Ezek a muskátliolajban található antibakteriális és gombaellenes tulajdonságok segíthetnek megvédeni testét a fertőzésektől. Amikor muskátliolajat használ a külső fertőzések leküzdésére, immunrendszere a belső funkcióira összpontosíthat és egészségesebbé teheti Önt.

A fertőzés megelőzése érdekében két csepp muskátliolajat hordozóolajjal, például kókuszdióolajjal kombinálva, naponta kétszer alkalmazzon az aggodalomra okot adó területre, például vágásra vagy sebre, amíg meg nem gyógyul.

A lábgomba például gombás fertőzés, amely segíthet a muskátliolaj használatával. Ehhez adjon csepp muskátliolajat egy meleg vízzel és tengeri sóval ellátott lábfürdőbe; tegye ezt naponta kétszer a legjobb eredmény érdekében.

4. Vizelésnövelő 

A vizelés növekedése kevesebb toxint jelent a szervezetben, és mivel a muskátliolaj vizelethajtó, elősegíti a vizeletet. Vizeléssel mérgező vegyi anyagokat, nehézfémeket , cukrot, nátriumot és szennyező anyagokat szabadít fel . A vizeletürítés a gyomorból eltávolítja az epe és a sav feleslegét is.

5. Természetes dezodor 

A muskátliolaj keringési olaj, ami azt jelenti, hogy izzadással távozik a testből. Most izzadsága virágillatú lesz! Mivel a muskátliolaj antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, segíti a testi szagok megszüntetését, és természetes dezodorként is használható.

A muskátliolaj rózsaszerű illata tökéletes módja annak, hogy minden nap friss illatot érezzen. A következő nagyszerű természetes dezodorhoz adjon öt csepp muskátliolajat egy spray-palackba, és keverje össze öt evőkanál vízzel; ez egy természetes és hasznos parfüm, amelyet minden nap használhat.

6. Bőrjavító 

Antibakteriális és nyugtató gyulladáscsökkentő tulajdonságai révén a muskátliolaj valóban fokozhatja a bőr egészségét. A muskátliolaj segíthet a pattanások, dermatitis és bőrbetegségek kezelésében. Kíváncsi vagy: "Használhatom-e muskátliolajat közvetlenül a bőrön?" A biztonság kedvéért a legjobb, ha a muskátliolajat hordozóolajjal hígítjuk. 

Gerániumolaj pattanás vagy más bőrhasználat esetén próbáljon meg keverni egy teáskanál kókuszolajat öt csepp muskátliolajjal, majd naponta kétszer dörzsölje a keveréket a fertőzött területre, amíg eredményt nem lát. Két csepp muskátliolajat is adhat a napi arc- vagy testmosáshoz.

Geraniumolaj mellékhatások

A muskátliolajat általában a bőrre kenik, és egyeseknél kiütés vagy égő érzés alakulhat ki. A legjobb, ha először kis területen teszteljük az olajat.  Szemirritációt is okozhat, ha az arcra kerül, ezért kerülje a szem környékét, hogy elkerülje a nem kívánt muskátliolaj mellékhatásokat. Ha muskátliolajat szájon át szed, ragaszkodjon kisebb mennyiségű fogyasztásához, mert nem ismert az olaj biztonságossága nagyobb mennyiségben.

A muskátliolaj befolyásolja a hormonelválasztást, ezért terhes nőknek és szoptató nőknek nem ajánlott. Még mindig nem világos, hogy ezek a hormonszekréciós változások átkerülnek-e az anyatejbe. A muskátliolajat nem szabad csecsemőknél és kisgyermekeknél használni, mivel bőrük finom és a toxicitás lehetősége miatt.

A muskátliolaj helyi használatra biztonságos? Felnőttek számára általában nagyon biztonságos. A legjobb, ha a muskátliolajat hordozóolajjal hígítja, amikor közvetlenül a bőrre viszi. Próbálja meg keverni a muskátliolajat egyenlő részekben kókusz-, jojoba- vagy olívaolajjal. 

Ha bármilyen egészségügyi problémája van, vagy jelenleg gyógyszert szed, kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt a muskátliolajat alkalmazná, különösen a belső használat előtt. A specifikus gyógyszerkölcsönhatások nem jól ismertek.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések