A fodormenta illóolaj felhasználásának legjobb módjai



A fodormenta a fogkrém, a rágógumi és a cukorka általános összetevője, de a növény sokkal nagyobb értéket kínál, mint csak egy kellemes íz. 

A frissítő illat segíti a test energiáját, a természetes gyulladáscsökkentő tulajdonságok enyhítik a fájdalmat, a természetes antibakteriális hatású segédanyagok pedig a fertőzés kezelésében. Sokféle felhasználása miatt a menta illóolaj gyakran az egyik első olaj, amelyet a felhasználó személyes gyűjteményébe adnak.

Mire használható a fodormenta illóolaj?

Enyhíti a gasztrointesztinális szorongást

A gáz, a puffadás, az émelygés, a hasmenés és az emésztési zavar mind nem egyezik a fodormenta illóolaj természetes erejével. Hasmenés esetén az olaj segít enyhíteni a testben hasmenést okozó izomfájdalmakat és összehúzódásokat. 

Az émelygés esetén a fodormenta természetes módon képes megtelepedni és megnyugtatni a gyomorrontást. Ha székrekedés sújtja, ugyanazok a tulajdonságok, amelyek enyhítik a hasmenéssel járó izomgörcsöket, segítenek az izmok megnyugtatásában és ellazításában is, hogy emésztőrendszere rendszeresebben működjön.

Kezeli a bakteriális fertőzéseket

Ha valamilyen bakteriális fertőzésben szenved, akkor a fodormenta illóolaj porlasztó diffúzorral történő diffúziója és e gőzök levegőbe történő belélegzése lendületet adhat immunrendszerének. A menta illóolaj antibakteriális tulajdonságokkal teli lekvár, amely segíti a testet a fertőzések természetes kezelésében.

Javítja az agy működését

A fodormenta frissítő illata nem csak kellemes illatú, hanem valóban segít a kognitív funkció javításában. A menta illóolaj stimuláló képességekkel rendelkezik, amelyek beindítják az agy és az ideg működését, hogy kitisztítsák az agy ködjét, és segítenek ébernek, életben érezni és bármire készen állni.

Hűti a testet

A fodormenta hűvös és frissítő illattal rendelkezik, amely nemcsak az éberséget segíti elő, hanem a hűsítést is. Ha különösen melegnek érzi magát, stresszt szenved vagy nem képes ellazulni, akkor a diffúzorban lévő fodormenta hűsítő jellege segíthet a hőmérséklet kényelmes és kiegyensúlyozott szintre csökkentésében.

Felgyorsítja a gyógyulást és csökkenti a gyulladást

Függetlenül attól, hogy betegségből, fertőzésből vagy sérülésből gyógyul-e, a fodormenta illóolaj segíthet a testének megújulni. A fodormenta természetes gyulladáscsökkentő tulajdonságokat, valamint regeneráló tulajdonságokat tartalmaz, amelyek elősegítik a test gyors gyógyulását.

Javítja az anyagcserét

A menta illóolaj nemcsak az agyat stimulálja, hanem az anyagcserét is. Azok számára, akik küzdenek az étrendjük betartásával, a mézesfű illóolaj diffúziója hatékonyan képes megfékezni az étvágyat és a rágcsálnivalókat, miközben az anyagcseréjének nagyon szükséges lendületet ad. 

Meg akarja állítani a késő esti snack utáni vágyat? Tegyen néhány cseppet a diffúzorába abban az éjszakai időszakban, amikor valószínűleg a hűtőszekrény ajtajához nyúl.

Hideg tünetek enyhítését nyújtja

A megfázásos tünetek köztudottan szerencsétlenek, és olyan sok ember megpróbál mindent megtenni, hogy megkönnyebbülést találjon a megfázás kezdetekor . A menta illóolaj segít az immunrendszer fellendítésében, a test és az elme ellazításában, valamint a duzzanatok eltávolításában, amellyel megkívánhatja a szükséges energiát.

Természetes tisztító megoldás

A fodormenta illóolaj nem csak diffúz állapotában jót tesz a testének, hanem otthona számára is jó, ha fehér ecettel, mint tisztítószerrel keverjük össze. Mivel egyre több család választja a természetes otthoni tisztító megoldásokat , a fodormenta fertőtlenít, miközben friss és élénkítő illatot hagy maga után.

A fodormenta illóolaj keverése más olajokkal

A fodormenta illóolajat nem kell önmagában használni. Az olaj jól keverhető más különféle olajokkal, és ha a partnerolajokkal együtt alkalmazzák, még több előnye lehet. Például a menta illóolaj és a levendula illóolaj használata olyan keveréket hoz létre, amely csodákra képes, ha nem érzi jól magát, és ez megakadályozza, hogy minőségi alvást kapjon. 

Ha jó hatékony energiafeltöltésre vágyik reggelente, a fodormenta illóolaj és a mész illóolaj keverékével belülről kifelé felfrissülést érezhet.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések