Citromolaj - csodálatosan friss és revitalizáló



A citromolaj enyhe illata

A citrom illóolajat közvetlenül a citrom héjából préselik - gőz desztillációt csak ritkán alkalmaznak. A kissé sárgás olajnak összetéveszthetetlenül friss illata van, amely azonnal a tisztaságra gondol. Ezért mindenekelőtt csodálatosan friss aromás olajként alkalmazható, amely minden szobának tiszta, tiszta energiát ad . A citrom illata a parfümöknek is rúgást nyújt.

A citromolajnak sokféle felhasználása van

A tiszta esszenciális citromolaj hatással van az ember pszichéjére, valamint az egész szervezetre, a hajra és a bőrre. A sokféle hatás miatt ezért a tiszta illóolajnak különböző alkalmazási területei vannak.

Citromolaj a léleknek

Semmi sem illatosabb és frissebb, mint a citrom illata. Amint az aroma kiömlik az illatlámpából, feléled a hangulat. Valójában fenntarthatóan és alaposan tisztítja a helyiség levegőjét.

Ezenkívül stimuláló, hangulatjavító és aktiváló hatása van a lélekre , mivel az a tulajdonsága, hogy fokozza a dopamin termelését. Ez utóbbi egy boldogsághormon, amely biztosítja a jó hangulatot.

Néhány csepp citromolaj az illatlámpában szintén elősegíti a koncentrálóképességet . A gondolatok, vágyak és célok tisztaságát az élénkítő illat is elősegíti. A stagnáló gondolkodásból kihozza az embert a beteljesülés állapotába itt és most. A mentális indolencia és a merev gondolatok könnyebben átalakulhatnak. A citromolaj a frissesség és a könnyedség állapotát varázsolja az érzelmi egyensúlyba

A citromolaj koncentrált munkában vagy vizsgahelyzetekben is nagyon értékes, mert elősegíti az áttekinthetőséget, a koncentrációt és kevesebb hibát követ el. Ennek egyik oka az, hogy képes stimulálni a noradrenalin termelését. Ez egy endogén hírvivő anyag, amely az emberi test stressz ellen hat, és neurotranszmitterként működik. Ennek a noradrenalinnak a hiánya lassúsághoz és kedvetlenséghez vezet.

Hatékony a rovarok ellen

Az illat elűzi a szúnyogokat és más rovarokat is . Ez a hatás fokozható levendulaolaj keverékben, mert még a kis bosszúságok sem szeretik ezt a mediterrán illatot. Az eukaliptusz és a muskátliolaj szintén olyan aromák, amelyeket a szúnyogok és hasonlók kerülnek. De annál inkább - így minden nyári buli érzéki illatélménnyé válik, amelyet nem zavarnak a bosszantó kártevők. És nyugodtan elhagyhatja a mérgező vegyi klubokat.

Citromolaj hajra

Görögországban a nők olívaolajat és egy spriccel citromlevet használtak a haj ápolásához. A citrommal ellátott hajápolás régóta ismert és szeretett. A hajat meg lehet erősíteni, világosítani és korpával kezelni.

Ma ez valamivel könnyebb: csak tegyen húsz és húsz csepp citromolajat egy samponpalackba, és erőteljesen rázza össze. Bio minőségű alapsamponunk szintén nagyon alkalmas . Az irritált fejbőr megnyugszik, a korpásodás alábbhagy, és a fejbőr kevésbé zsírosodik.

A természetes szépségápolás másik trükkje a halványító hajbalzsam . Keverjen össze 1 evőkanál almaecetet és 2, 3 csepp citromolajat egy liter vízzel. Ezt a balzsamot közvetlenül a hajmosás mellett használják, és utána nem öblítik le. A balzsam kisimítja a hajat és finoman megvilágítja - a hatás leginkább a szőke hajon figyelhető meg.

Bőrfeszesítő kozmetikumok citromolajjal

A citromolaj a növényi titkos fegyver a cellulit ellen, és számos hatékony olajkeverékben található. De úgy tekintik, hogy az olaj a bőr más területein is meghúzza a bőrt . Fontos, hogy vigyázzon az adagolással, és ellenőrizze, hogy a bőre első alkalommal jól tolerálja-e az olajat.

A bőrkrémeket, peelingeket vagy arcmaszkokat néhány csepp organikus citromolajjal fűszerezhetjük. Az olaj árasztja hatásait, és feszessé, vérellátóvá és tisztává teszi a bőrt. Az olaj antibakteriális hatású, így leküzdi a foltokat és a pattanásokat. Szabályozó hatása van a bőr zsíros területeire is.

A lábkrémhez adhat néhány csepp citromolajat is. A citrom csökkenti a bőrkeményedést, dezodoráló hatású, és aktív a gombákkal szemben. A bőr csodálatosan puha lesz, és friss illata van. A lábak és a lejtők rendszeres ápolása citromolaj krémekkel tehát megakadályozhatja a körömgomba kialakulását is.

A néhány csepp citrommal, levendulával és rozmaringgal kevert alapolaj csodálatosan alkalmas kirándulásokon és meleg nyári estéken a bőr ápolására, ugyanakkor távol tartja a bosszantó szúnyogokat.

Arc tonikhoz adjon 8 csepp teljesen természetes citromolajat 1/4 liter forralt vízhez. Alaposan rázza fel a keveréket, és csepegtessen kis mennyiséget egy vattacsomóra. Dörzsölje az arcát a nedves vattacsomóval, amely fertőtleníti és megtisztítja a bőrt.

Cellulit olaj

A kiváló minőségű alapolajban lévő citromolaj, például a jojobaolaj, a narancsbőr mellett a pókér, a visszér és az apró törött erek ellen is segít. Egyrészt nagyon jól használható megelőzésre, de meghúzásra is. De légy türelmes - a hatás eltart egy ideig. Kiegészítheti a cellulit olaj sem méregtelenítő boróka olajat , durchblutungsförderndem rozmaring olaj , entstauendem grapefruit olaj , bőrkímélő geránium olaj és feszesítő Zedernö l . 100 ml jojobaolajonként 5 csepp finom, bőrfeszesítő keveréket eredményez, amely nyáron gyönyörűvé teszi a lábakat.

Citromolaj a szájhigiéniához

A citromolaj illat-, antibakteriális és fehérítő tulajdonságainak kombinációja ideális jelölt a házi fogkrémhez és szájvízhez is. Ragyogó fogak és friss lehelet az eredmény. A gyümölcsöktől eltérően a citromolaj nem tartalmaz olyan savakat, amelyek megtámadhatják a fogzománcot. Összehúzó hatása is van, összehúzza az ínyt és biztosítja az íny jó vérkeringését, amely ily módon aktiválódik. A citromolaj különösen hasznos az íny vérzésénél. Ezenkívül 3 csepp citromolaj egy pohár ásványvízben elegendő szájvízként , amely újraaktiválja és fertőtleníti az ínyt és a bőrt, lezárja az apró sebeket és javítja az általános állapotot.

Aki az íny vagy a szájnyálkahártya sérülésétől szenved, hígíthatja az olajat kevés vízzel vagy kókuszolajjal, és közvetlenül a területre kenheti. Ehhez ideális egy vattapamacs. Ez hatékonyan megöli nemcsak a vírusokat és baktériumokat, hanem a gombákat és a kórokozókat is.

Mire kell figyelnie vásárláskor?

Tiszta citrom illóolaj vásárlásakor alaposan figyeljen a csomagolásra és a gyártó utasításaira. Csak a 100% -ban természetes esszenciális citromolajnak nyilvánított citromolajok rendelkeznek a kívánt hatással. A „természetazonos” citromolaj a tiszta illóolaj egyes összetevőit tartalmazza, de ezek csak a szagra vonatkoznak, a hatásra nem. A kereskedelemben illatolajként értékesített citromolajok citromillatot árasztanak, de nem természetes citromhéjból, hanem szintetikus illatanyag-összetevőkből készülnek.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések