Javítsa a memóriát a rozmaring illóolajjal


Az elménk az egész megélhetésünk kulcsfontosságú része. A megfelelően működő egészséges agy nélkül fizikai egészségünk csak részben teljes. És bár a modern orvostudomány elősegítheti az agy általános egészségi állapotának javítását, rengeteg természetes gyógymódnak van drámai hatása is.

A memória védelmének fontossága

Ami a mentális funkciót illeti, az egyik olyan terület, amelynek a lehető legjobban kell működnie ahhoz, hogy teljes életet élhessen, az emlékezet. 

Legyen szó olyan egyszerű dologról, mint elfelejteni a kulcsok elhelyezését, vagy valami súlyosabb dologról, például a kognitív memória jelentős elvesztéséről, fontos megvédeni az agyad képességét, hogy emlékezzen a dolgokra.

A memória javításának fontossága nyilvánvaló, és hosszú távon befolyásolhatja életminőségét, beleértve a munkában való jobb teljesítést, az erősebb társadalmi kapcsolatok kiépítését, az egészséges családi kapcsolatok fenntartását és a depresszió elkerülését. Mint ilyen, fontos lépéseket tenni a memória javítása, demencia elkerülése érdekében.

Rozmaring és emlékezet

Rengetegféle módon javíthatja a memóriát. Míg ezeknek a lépéseknek a többsége olyan dolgokat foglal magában, mint a kábítószerek és az alkohol elkerülése vagy az egészségesebb táplálkozás, érdemes megnézni a rozmaring illóolajat.

A Northumbriai Egyetem pszichológiai tanszékének egyik tanulmánya két illóolaj - levendula és rozmaring - felhasználásával végzett kísérletet. 

A vizsgálatban a 65 éves vagy annál idősebb embereket három különböző szoba egyikébe ültették be. E szobák mindegyikének más illata volt - egy rozmaringgal, egy levendulával és egyáltalán illat nélkül.

A szobákban az idősek különféle teszteket kaptak, amelyek a memória működését és az általános memória teljesítményt vizsgálták. E vizsgálatok közül megállapították, hogy a rozmaring volt a legmélyebb hatással a tesztalanyok memóriájára. 

Mellékelt megállapítások:

  • A levendula fokozott nyugalomhoz és általános elégedettséghez vezetett
  • A rozmaring javított memóriát és fokozott éberséget váltott ki

A rozmaringot sem először vizsgálják. További vizsgálatok azt találták, hogy a rozmaring stimulálhatja az agyszövet aktivitását a növényben található különféle vegyületek miatt. Ezekről a vegyületekről úgy gondolják, hogy közvetlen hatással vannak az agyi kémiára, ami viszont kiválthatja a jobb funkcionalitást és a jobb memóriát.

Javítsa a memóriát természetesen

Vannak további illóolajok, amelyek segíthetnek a memóriában is. A rozmaring mellett a napi adagoláshoz a legfontosabb a borsmenta, és a tanulmányok következetesen megállapították, hogy a borsmenta illóolaj segíthet az éberség, a jobb agyi működés és a memória javításában is. 

Amíg a tanulmányok folyamatban vannak, minden bizonnyal úgy tűnik, hogy a rozmaring és a borsmenta egy-két kombinációja segíthet az agy működésének és memóriájának javításában bármilyen életkorú embereknél, de különösen az idősebb polgároknál.

Tehát hogyan javíthatja a mentális teljesítményét a rozmaring használatával? A legegyszerűbb válasz a diffúzor használata. Néhány csepp rozmaringolajat hozzáadva egy diffúzorhoz, és hagyja, hogy az illat megtöltse a szobáját, elegendő ahhoz, hogy elindítsa az agyban bekövetkező változásokat, amelyek jobb agyteljesítményhez vezethetnek.

Dolgok, amikre emlékezni kell

Néhány szempontot azonban szem előtt kell tartani. Ha jobb memóriát szeretne elérni, érdemes megjegyezni a következő pontokat.

  • Először is, értse meg, hogy semmi sem működik azonnal a memória javításában. Ehelyett idővel eredményekre kell számítania. Készítse el a megfelelő illóolaj-diffúzor élményt és használja rendszeresen. Végül észreveszi a fejlesztéseket.
  • Míg a tudomány minden bizonnyal támogatja az illóolajok használatát például a memória javításában, további lépések, például a droghasználat abbahagyása és az alkohol kerülése, vagy olyan dolgok, mint az egészségesebb étrend, az elegendő alvás és a rendszeres ivóvíz, szintén hozzájárulhatnak a jobb eredményeket.
  • Végül ne feledje, hogy a súlyos memóriavesztés a súlyosabb állapot jele lehet. A rozmaring illóolaj használata minden bizonnyal elősegítheti az egészséges memória elősegítését, de ha jelentős problémák továbbra is fennállnak, mindig érdemes orvoshoz fordulni.

Ha szem előtt tartja ezeket a kulcsfontosságú tippeket, és kiváló minőségű, tiszta rozmaring illóolajat használ porlasztóolaj-diffúzorában , javítja a memóriáját önmagának és az egész családnak. A tiszta illóolajok pozitív hatással lehetnek az elmére, és érdemes őket használni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések